Aktiviteter våren 2013!

Snön börjar alltför undan smälta bort och våren närmar sig med stormsteg, livet känns lite ljusare och vi på MST Södertörn har börjat planera roliga aktiviteter som vi vill uppmuntra er att följa med oss på!

Aktiviteterna kommer uppdateras löpande, så håll utkik!

Torsdagen 11 April:
Dags för säsongens första Idémod som arrangeras av MST-föreningarna i Stockholm. Vi har äran att vara värdar för denna kväll som kommer behandla temat migration. Två inbjudna föreläsare kommer starta klockan 18 på moderaternas centrala kansli i gamla stan, och argumentera för och emot fri migration och hur det kommer påverka samhället! Ta chansen att följa med oss och få en djupare insikt i denna aktuella fråga. Alla är välkomna och ingen föranmälan behövs!

Torsdagen 18 April:
Taco- och medlemskväll med övriga MST föreningar i MUF Stockholms lokal, Robert Almströmsgatan 2 på St Eriksplan. Deltagaravgift är 50:- för mat och dryck, alkohol kommer säljas till självkostnadspris. En anmälan krävs för att delta på middagen vilken senast ska skickas in den 17 April 23:59 till  sarah.roos@moderat.se! Häng på oss och nätverka med människor från andra föreningar och njut av en trevlig middag! För ytterligare information: http://www.facebook.com/events/196681970456264/

Lördagen 20 April:
MUF Stockholms vårutbildning går av stapeln på lördagen där inbjudna politiker kommer föreläsa och debattera om aktuella samhällsfrågor! Även seminarier och workshops kommer äga rum, ett ypperligt tillfälle att bli mer insatt och nätverka med likasinnade. För mer information och anmälan till eventet: http://www.facebook.com/events/346539782134321/

Fredagen 26 April: 
MST Södertörn bjuder in till politikpub! Arba Kokalari kommer till Södertörns Högskola och håller en föreläsning om hur man inom EU ska arbeta för att behålla och skydda de mänskliga rättigheterna och demokratin, vilket är oerhört aktuellt i dessa tider då den ena EU-krisen löser av den andra! Arba är Moderata ungdomsförbundets internationella sekreterare och kandiderar till Europaparlamentet 2014! Föredraget börjar kl 15:00 i SöderS-puben där det kommer finnas tilltugg och dryck! För mer information: http://www.facebook.com/events/460694247333667/

Torsdagen 2 Maj:
Andra omgången av Idémod som arrangeras av MST Handels som kommer behandla temat om Sverige borde bli en miljökapitalistisk nation. Hur kan vi kombinera minskad konsumtion med hållbar tillväxt? Kvällens föreläsare är Carl Hall, entreprenör och miljökapitalist, kommer besvara dessa intressanta frågor! Idémod är öppen för alla och ingen föranmälan krävs. För mer information: http://www.facebook.com/events/138669689647152/

Onsdagen 22 Maj:
Det har blivit dags för debatt! Onsdagen den 22 maj hålls det en ekonomisk och skattepolitisk debatt! Debatten kommer hålla hus i SöderS-puben och representerade partier är M, MP, V och S. Debatten kommer ledas av en moderator och partier representeras av riksdagsmän/kvinnor. Mingel börjar kl 13.30 och debatten startar kl 14.00.  Ta chansen att ställa frågor eller inspireras, alla är välkomna!
För mer information:  http://www.facebook.com/events/131690200359575/

Torsdagen 30 Maj:
Tredje omgången av Idémod som denna gång hålls av MST SU och lyder under temat ”Kalla kriget 2.0?”. Inbjuden föreläsare är Mats Johansson som kommer berätta om sin nysläppta bok ”Kalla Kriget 2.0 – Ryssland Rustar” och beskriva dagens situation i det gamla sovjetiska hjärtat där korruption styr och opposition fängslas. Samtidigt så rustar Ryssland upp sin militära kapacitet och frågan är, hur kommer detta påverka Sverige och omvärldens utrikes -och säkerhetspolitik? Detta evenemang är öppet för alla och ingen föranmälan krävs, så kom dit med oss och ta del av denna spännande fråga!
För mer information: http://www.facebook.com/events/126029797582784/

Fredagen 7 Juni: 
Sommarfest! Söfre tillsammans med TUG håller på att ordna årets sommarfest, som äger rum fredagen den 7:e juni på Södertörns Högskola. MST Södertörn kommer givetvis vara där, och förmodligen köra lite picknick från kl 15.00 för att sen inta kvällens festligheter. Så tveka inte utan kom dit, häng och festa med oss!

Som sagt, fler aktiviteter planeras såsom kampanjer, pubkvällar och utbildningar. Allt kommer uppdateras på denna sida så var noga med att hålla koll! Vid övriga frågor om aktiviteterna eller om du vill engagera dig och hjälpa oss, tveka inte att kontakta ordförande Beatrice Helmerson på beatricehelmerson@hotmail.com!

Väl mött!

Lämna en kommentar