Middag med Sveriges Byggindustrier

Vänner,

Igår fick jag möjlighet att medverka i en middag tillsammans med ett gäng andra moderata studenter från olika delar av landet på Sveriges Byggindustrier i Stockholm.

Det bjöds på god mat och intressanta presentationer om bostadsbyggande. Vi talade om olika scenarier med olika utgångspunkter; hyresrätten som grund vs. bostadsrätten som grund, men även hur bostadsbyggande och infrastruktur hänger samman för att nämna ett fåtal beröringspunkter. I dag bor vi inte lika trångt som vi historiskt sett har gjort och samtidigt är det är svårare än någonsin att få ett hyreskontrakt, i synnerhet i storstäderna. Hur ska vi bemöta detta från politiskt håll? Moderata studenter verkar bl.a. för att införa marknadshyror och vill förenkla byggreglerna för att underlätta och effektivisera bostadsbyggandet. Vi ser gärna att nationella byggregler fastställs istället för kommunala och att alternativa boendelösningar ska vara möjliga.

Sveriges Byggindustrier skriver själva att de gärna ser effektivare plan- och byggnadsprocesser samt att mer pengar bör satsas på infrastruktur för att förenkla pendling och byggande av nya bostäder för att passa samhällets alla samhällsgrupper.

Jag vill rikta ett stort tack till riksstyrelsen som arrangerade denna lärorika och roliga middag! Det är alltid lika härligt att träffa MST:are från andra distrikt.

Apropå bostadsbyggande: missa inte föreningens nya affischer på högskolans många tavlor som just handlar om att vi måste se till att studenter har någonstans att bo. Det ska vara en självklarhet att ha någonstans att bo i samband med sina studier.

Håller du med? Tveka inte att gå med i Sveriges bästa studentförbund redan idag!

Steffi, ordförande MST Södertörn
Vid (den elektroniska) pennan

Lämna en kommentar