”Investera i den nya sporthallen!”

Det är ingen hemlighet att det händer saker i Flemingsberg. Fram till år 2030 ska stora uppfräschningar och nybyggnationer ske i området och redan nu finns flera av Sveriges främsta högskolor på plats i området. Nu senast tillkom också Polishögskolan. Redan nu kan man se att en stor mörk byggnad börjar ta form vid pendeltågsstationen. I denna byggnad kommer det att husera en större matbutik och en stor sporthall, redan nästa år. En sporthall som varken Södertörns Högskola eller Polishögskolan är beredda att investera i.

Flemingsbergsdalen

Södertörns Högskola har vid kontakt med Kultur- och fritidsförvaltningen uppgivit att högskolans studenter inte sett något intresse i denna sporthall. Nu undrar vi i MST, hur Södertörns Högskola nått denna konklusion. De har, oss veterligen, inte frågat några av vår förenings medlemmar, och vi täcker mer eller mindre samtliga program på högskolan. Så frågan kvarstår, vilka studenter har högskolan rådfrågat?

Det är illa nog att en högskola som också erbjuder flera sportrelaterade program, undanhåller information om denna sporthall, men att de också anser sig ha rätt att tala åt studenterna är helt makalöst. Särskilt när studenterna inte ens har tillfrågats.

Vi har talat med flera representanter för Huddinge kommun som uppger att:

Enligt kultur- och fritidsförvaltningen, var intresset svalt från högskolornas sida och man sa att man inte hade något behov av en sporthall. Även polisutbildningen skulle lösa sitt behov uppe på campusområdet.

Enligt samma representanter skulle KUF även försöka föra samtal med studentföreningarna för respektive högskola för att stämma av intresset. Något som MST ställer sig positiva till. För på t.ex. Stockholms Universitet fungerar det utmärkt att SUS äger Frescatihallen. De kan genom ägandet erbjuda studenterna kraftigt rabatterade priser på campus och på så sätt kan fler studenter sporta.

MST Södertörn vill att Södertörns Högskola och/eller SöderS ska investera i sporthallen för att kunna erbjuda studenterna reducerade priser och därmed ökade incitament att sporta mera. Något som även fungerar alldeles utmärkt med högskolans hälsoprofil.

Styrelsen för Moderata studenter vid Södertörns Högskola

 

Foto: huddinge.se

Lämna en kommentar